Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Het verkeersaanbod op de Berkelse Industrieweg

woensdag 27 februari 2008 - Ik zie net huis-aan-huisblad De Heraut van vandaag. CDA-wethouder De Rijke werd in de raadsvergadering geconfronteerd met vragen over de veiligheid van het kruispunt Industrieweg-Rodenrijseweg. Misschien is niet iedereen opgevallen dat het aanbod op dat kruispunt onverwacht groter is dan gewenst.

Wie een TomTom navigatiesysteem heeft met recente kaarten en komt van de Oudelandselaan en naar de A20 of Rotterdam Centrum wil, wordt NIET over de nieuwe N470/N471 geleid, maar over de Industrieweg. Recent stond in de Heraut dat de Gemeente Lansingerland wil dat meer verkeer over de nieuwe provinciale wegen gaat.

De verkeerslichten op de N470/N209 maken het blijkbaar de moeite waard om de "sluiproute" te nemen. Met alle nieuwbouw hier kun je je voorstellen dat nogal wat verkeer navigeert met zo'n TomTom. Als liberaal juich ik natuurlijk zelfredzaamheid toe, en dat doet zo'n TomTom, maar in dit geval ontstaat er een ongewenste situatie. Linkse mensen zouden TomTom gaan bestoken om de kaarten aan te passen, en dat zal tot niets leiden.

De oplossing zit misschien in óf acceptatie, óf dusdanige verkeersbeperkende maatregelen dat de route minder voordelig wordt. Wat pas met de volgende kaart-update (eind 2008) zal doorsijpelen richting automobilisten.

NB: als je naar de N209 wil leidt TomTom je wel over de N470, maar naar Schiebroek of Centrum of A20 ga je over de Industrieweg.


Het is een open vraag of er meer routes door TomTom worden aanbevolen die juist ingaan tegen de recente publicaties en uitspraken van de Gemeente Lansingerland over gewenste wegenkeuzes. Denk aan de Rodenrijseweg (Heraut 13 februari), en de Noordeindseweg (Heraut 27 december). En de melding in die editie van het streven van het college van B&W om het doorgaand verkeer zoveel mogelijk naar de provinciale wegen te leiden.

Anti-navigatie bord

Op het eerste gezicht niet liberaal is het plaatsen van een verkeersbord, zoals in het stadje St. Hilary in Zuid-Wales. Toch geeft een adviesbord automobilisten de informatie die ze nodig hebben om zelf goed hun route te bepalen, en is het te prefereren boven bloembakken op de weg, verkeersdrempels, knikken in wegen, enz. Een goede remedie tegen navislavi. Het gaat erom dat mensen niet altijd blindelings hun navigatiesysteem moeten volgen. Zie ook deze blog.

Categorie: Lokaal

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier