[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Bewonersadviesraad Schiebroek mogelijk opgeheven? (update 22/11)

dinsdag 22 november 2005 - Het gerucht gaat dat de Bewonersadviesraad (BAR), de officiŽle vertegenwoordiging van de huurders van woningbouwcorporatie Com.Wonen, per 1 januari wordt opgeheven.

[Update: de vorige versie op deze site was niet helemaal juist. Gemeld werd dat de directeur van Com.Wonen boos wegliep uit een vergadering. Mij is gemeld dat de beste man wťl boos was, en inderdaad na het betreffende agendapunt wegliep uit de vergadering, maar dat er geen oorzaak-gevolg bij zit. Hoe het ook zij, ik heb deze kwestie uit het artikel zelf verwijderd. Verder is mij gemeld dat de rol van de deelgemeente in de volkshuisvestingsperikelen in Schiebroek onderbelicht blijft. Ik vond dat ik dat al vaak genoeg heb gezegd, maar inderdaad, het stond niet in onderstaand artikel. Tenslotte is er een nieuwtje over het al dan niet opheffen van de BAR, dat ik als eerste mag noemen op deze site.]

In de Wet op het overleg huurders verhuurder (Overlegwet) is de invloed van huurders op het beleid van hun woningbouwvereniging officieel geregeld. De BAR bestond al langer maar heeft zich (gedeeltelijk) omgevormd om de belangen van hun achterban te verdedigen. Het schortte naar mijn mening nog aan het jaarlijks houden van een vergadering waar het bestuur rekenschap aflegde over het beleid aan alle huurders. En de eventuele (her)verkiezing van het zittende bestuur. Mevr. Boom is al vele jaren het kopstuk van de BAR. Zoals met alle lang zittende kopstukken is er de nodige kritiek, maar ik zeg maar zo, ik heb nog niemand gehoord die de taak zou willen overnemen. En moeten we dus blij zijn met de vele jaren inzet van mevr. Boom en haar team.

De relatie tussen de BAR en Com.Wonen is na de fusie van Woningbouwvereniging De Combinatie met andere huisvesters onder druk komen te staan. Daar kwam de wijze waarop Com.Wonen de sloop van 2 flats en 6 eengezinswoningen aan de Asserweg in Schiebroek heeft opgezet bovenop.

De BAR wordt niet opgeheven, maar zal per januari de werkzaamheden opschorten in afwachting van beterschap door Com.Wonen.

Hoe het nu verder moet is de vraag. Wat doet Com.Wonen verder met de Asserweg; gewoon doorstomen? Hoe gaat de verhuurder haar relatie met de BAR weer oppoetsen? Com.Wonen heeft het contact met huurders nodig om draagvlak te houden voor haar beleid. Hoe dan ook heeft de huisvester een huurdersvereniging nodig, en de wensen/eisen die de Overlegwet daaraan stelt zijn niet mals. Een schorsende huurdersvereniging is zo mogelijk nog erger, omdat daarmee langdurig een uithangbord "slechte zakenpartner" aan Com.Wonen plakt.

En wat doet de deelgemeente? Waar het bouwproject in de wijk 110-Morgen zeer voorspoedig verloopt (deze week al de eerste sleutels voor nieuwe bewoners), begint de Lupine/Asserweg als een molensteen te wegen om de nek van het Dagelijks Bestuur. De bouwprojecten van 110-Morgen, immers, waren vooral overgelaten aan de woningbouwvereniging Onze Woning en de bewoners van de wijk, terwijl in het project De Lupine in Schiebroek de deelgemeente vanaf het begin een nadrukkelijke rol heeft opgeŽist. Al in december 1999 kregen in De Lupine de eerste bewoners een brief "we gaan je huis slopen". In 110-Morgen begon alles veel later, en veel meer in harmonie.

Volgend jaar maart zijn verkiezingen, en het verschil tussen 110-Morgen en Schiebroek maakt pijnlijk duidelijk dat er aanwijsbare fouten zijn gemaakt door Com.Wonen ťn de deelgemeente. Jammer dat deelraden in de gemeentewet geen recht op enquÍte hebben gekregen...

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Protestsite Asserweg

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier