[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Eerste reactie deelraadslid op brief over politieke advertentie

woensdag 29 november 2006 - De eerste reactie op mijn brief aan de deelraad is binnen. Uit de VVD-fractie. Helaas geen argumentatie. Er wordt verwezen naar mijn periode Ūn de deelraad. Er waren destijds drie redenen om weg te gaan: 1. informatie werd regelmatig achtergehouden voor deelraad en burgers, 2. het ging vaak nergens over en 3. er was steeds geld weg, en dat moesten ook VVD-ers onder de pet houden. De kwestie van de politieke advertentie is een mini-geld-weg-kwestie. Echter, omdat het van mijn eigen kleur is, is het des te meer "verkeerd". Omdat je dan niet geloofwaardig overkomt als je er wat van zegt dat anderen het doen.

Wat schreef men:

"Waar ben jij in hemelsnaam mee bezig?

Het getuigt van een zieke geest met veel vergif om dit soort rotzooi rond te sturen. Ik wens mijn tijd hier niet aan te vergooien!

Jij bent zo bezeten van het wraak nemen op wie dan ook dat je alle realiteit uit het oog verliest.

Ik denk niet dat hier nog iemand serieus op in gaat."

We hebben hier een praktijk dat PvdA/GroenLinks/CDA graag zonder veel navraag geld schenken aan organisaties uit hun vermoedelijke achterban. Miljoenen gaan erin om. Of het nu om uitvoerders in de welzijnsindustrie gaat of om bewonersorganisaties die niet eens komen opdagen als de gezondheid van duizenden inwoners in het geding is.

Als je dus, hoe per ongeluk het ook misschien is gebeurd, als VVD-er opeens, naar mijn mening, een greep in de kas doet, dan moet je niet raar opkijken als straks in 2010 een DB-er haar bureaustoel mee naar huis neemt omdat ze het zo goed heeft gedaan, een andere een plantenbak, en een derde de voorzittershamer om lekker thuis nog af en toe door te hameren. Ik noem geen namen. Of waarom geen PC? Of een special-edition van De Postiljon waar breed alle "goede diensten" aan de deelgemeentelijke bewoners worden uitgemeten met sneren aan politieke overwinnaars?

Dat kan dus zo niet, en daarom is er die Gedragscode ook. Het is voor een groter doel dat de ex-raadsvoorzitter even wordt opgepord. Waarbij ik nog maar eens aangeef dat ik zťťr gesteld ben op de wijze van fractievoeren. Lekker fel. Dat mocht ik niet toen er nog VVD-ers in het bestuur zaten, maar de zittende fractie is ook zo veel beter dan vroeger, waardoor het nu ook inhoudelijk beter is. In De Maasstad van vorige week stond dat CDA-leider Fens liet weten de sfeer in de raad zeer te betreuren. Harry Truman zei al: "If you can't stand the heat, get out of the kitchen". Leer eens van Balkenende/Verhagen: sociaal-christelijke politiek met een bite. Geen pappen en nathouden, zoals we hier jŠaaren en jŠaaren mochten beleven. In een lauwe oven kun je geen taart bakken.

En dan "wraak"? Pierre Choderlos de Laclos schreef in 1782: "La vengeance est un plat qui se mange froid" (Les Liaisons Dangereuses). Wraak smaakt koud het best. 3 Jaar na mijn vertrek uit de deelraad, met tussendoor allerlei persoonlijke gebeurtenissen van dood en geboorte, maakt het wel steenkoud. En is het verzoek aan de deelraad niet te gedetailleerd en vol oplossingsalternatieven? Is het al dan niet terugbetalen van rond 1.000 Euro door iemand aan de belastingbetaler voldoening van wraakgevoelens? Mij gaat het om de precendentwerking, ik heb nooit anders gedaan dan dit aan de kaak te stellen. Ik zal mij de komende dagen nog bezinnen of er andere motieven zijn dan wat ik hier noem.

Terwijl ik dit schrijf komt een tweede bericht uit de deelraad binnen. "Ik vind het zelf wel goed dat u in dit wespennest blijft porren". Ach, dat maakt het ook weer groter dan het is.

Van de deelraad kreeg ik bericht dat de brief in handen is gesteld van de Commissie Bestuurlijke Zaken (die over financiŽn gaat) van 23 januari 2007. Dat is volgens mij te laat om de boeken van 2006 te laten kloppen. Ik zal mij eerst informeren of dat zo is en dan evt. stappen ondernemen om te voorkomen dat er fouten in de administratie van de deelgemeente sluipen.

*** Update 30-11 *** Ik hoor dat er in de deelraad, behalve de door mij geroemde felheid, ook sprake zou zijn van onbetamelijk gedrag (niet door VVD, voor de goede orde). De grens daartussen is natuurlijk moeilijk te trekken, maar het zou gaan om duidelijke overschrijdingen van normaal vergadergedrag. Dat zou jammer zijn. Misschien dat ik toch eens ga kijken om er meer van te weten te komen.

Categorie: Lokaal

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier