Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Aanleg A16/A13 onder druk?

woensdag 9 mei 2007 - Stichting De Vlinderstrik heeft beroep aangetekend tegen het “Natuur- en Businesspark Schieveen”. De Raad van State deelt hun mening. Daardoor kan de verbreding van de Doenkade en de aanleg van de A16/A13 niet zo maar doorgaan.

De Raad van State heeft de beroepen van Stichting De Vlinderstrik ten aanzien van een gebrekkige ontsluiting van het bedrijventerrein, de te verwachten ernstige verkeershinder op de Doenkade en in samenhang hiermede een verslechtering van de luchtkwaliteit, gegrond verklaard.

De Raad van State vernietigt het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland voor het bestemmingsplan “Natuur- en Businesspark Schieveen”, onthoudt goedkeuring aan het plan en bepaalt dat deze uitspraak in de plaats treedt van het vernietigde besluit.

Dit kan onder meer gevolgen hebben voor de verbreding van de Doenkade tussen A13 en G.K. van Hogendorpweg (http://www.vlinderstrik.net/HTML/Doenkade.htm) en de aanleg/inpassing van de A13/16 (http://www.vlinderstrik.net/HTML/A13_16.htm)

Zie verder http://www.vlinderstrik.net/HTML/Schieveen_A13_16.htm

Er kan een positief kantje zitten aan deze uitspraak. Juist ivm het bedrijventerrein Schieveen werd de A16/A13 ten zuiden van de Doenkade geprojecteerd, dóór het Schiebroekse Park. Door het toch wat overmatig rooien van bomen, gecombineerd met het verzaken van de duurgesubsidieerde bewonersclub SBO in de inspraakronde én de typische situatie zou je een vrij smalle natuurstrook overhouden om de milieueffecten van 12 rijbanen te blokkeren voor zeer veel Schiebroekse inwoners.

Nu het Schieveen-verhaal moet worden herschreven komt de optie weer in beeld om de A16-A13 ten noorden van de Doenkade aan te leggen, waarmee het Schiebroekse Park (of wat ervan over is) blijft gespaard, en waarmee de gezondheid van de Schiebroekenaren wordt gediend.

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Uitspraak Raad van State (99 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier