Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Is nieuw idee A16 verlenging haalbare vernieuwing oud rijksplan?

zaterdag 26 mei 2007 - Tamelijk plotseling (voor deze lezer) kwam de Belangenvereniging Hillegersberg Bergse Bos (BHBB) met een alternatief voor de A16/A13 verbinding. Niet een klein ruitje maken boven de Doenkade, maar een grote ruit maken en aantakken op de A12. Het lijkt warempel wel op een modernisering van de oude rijksplannen voor de A14.

De A14 was ooit door Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland gepland aan de oostkant van de Ruit van Rotterdam. De rijksweg zou een verbinding moeten zijn vanaf het Terbregseplein in Rotterdam langs Zoetermeer naar de A4 iets ten noorden van Leidschenveen. Zie ook hier.

Hoe zag dat uit? Ik vond dit plaatje op het web:



Dat tracÚ kan natuurlijk niet meer met al die uitbreidingen in Lansingerland. In bijgaand krantenartikel uit het AD Rotterdams Dagblad van 25 mei (zie hieronder) staat het plan om de A16 naar boven te verlengen tussen Bergschenhoek en Bleiswijk, en dan langs de HSL omhoog tot de A12:


Natuurlijk piepte Lansingerland in het AD Rotterdams Dagblad van vandaag dat ze overvallen waren, en dat het niet "not done" is om als je een snelweg niet in je achtertuin wil, die maar bij de buren te leggen, maar dat is inhoudelijk niet echt sterk. Immers, de A14 was er eerst, dwars door Lansingerland, toen kwam de weg "bij de buren" in Hillegersberg-Schiebroek te liggen, en nou gaat-ie weer ongeveer de oorspronkelijke kant op.

Ik ben een leek op het vervoersgebied, maar heb wel een aantal Europese werkbijeenkomsten over vervoer meegemaakt. Een daarvan ging over het probleem dat als je een weg hebt met files, en je maakt een ruit met verkeersstromen in vrijwel dezelfde richting, dat je dan een hele ruit hebt met files in plaats van die ene weg. Ik heb geen enkele documentatie verder hierover, even uit het hoofd. Was zeer aansprekende presentatie met plaatjes die erin hakten. Zo heb ik het onthouden. Juist het aantakken op de A12 kan dus slimmer zijn en effectiever dan op de A13 bij het vliegveld.

Reden genoeg om het te onderzoeken. Zeker nu de oorspronkelijke plannen voor de A16/A13 ook onder druk staan door het afblazen van de Schieveense polder.

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Artikel in AD/Rotterdams Dagblad van 25 mei (108 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier