Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

VVD wijst verantwoordelijkheid voor politieke advertentie af

zondag 20 mei 2007 - In mijn brief van 22 november aan de deelraad hield ik de mogelijkheid open dat de politieke advertentie van de vorige deelraadsvoorzitter een actie was van de VVD Hillegersberg-Schiebroek. Na een half jaar nadenken wijzen ze in bijgaande brief alle verantwoordelijkheid af.

Het bestuur van de VVD staat wél achter het plaatsen van een niet nader gedefinieerd afscheidsbericht van de toenmalige deelraadsvoorzitter. Daar kan niemand op tegen zijn. Een interview door een huis-aan-huisblad, een klein hoekje met een deelraadsvoorzitter waardig "objectief en zakelijk" afscheidsverhaaltje (woorden van de deelraad, zie ook het AD/RD van 13 november 2006) op de deelgemeentepagina, allemaal normaal. Nu kwalificeerde de deelraad de uitingen als partijpolitieke berichtgeving. Daarom was het logisch de politieke partij van de ex-voorzitter om een reactie te vragen. Die wijst alle verantwoordelijkheid af.

Het zittend Dagelijks Bestuur van de deelgemeente verklaart in de Jaarrekening 2006 dat de partijpolitieke berichtgeving bijdraagt aan het “begrip kweken voor het handelen van de deelgemeente en draagvlak creëren voor het beleid dat zij (co-)produceert” en als een van de kwaliteiten “het creëren van eenduidig profiel, zodat taken en bevoegdheden van de deelgemeente duidelijk worden voor de burger”. Daarom kan ook het zittend Dagelijks Bestuur verantwoordelijk worden gehouden voor de partijpolitieke advertentie.

Ik ben in afwachting van antwoord van wethouder Bolsius van de Gemeente Rotterdam waarom hij denkt dat ook de accountsdienst dit een normale zaak vindt.

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Brief van VVD Hillegersberg-Schiebroek (31 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier