EerlijkWonen.nl - TE HUUR: Moderne woning, 200 Euro per maand
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

De Liberale Zomer

vrijdag 20 juni 2008 - Sinds een aantal jaren ben ik betrokken bij de Liberale Stroomgroep. Geen partij, geen beweging, maar gewoon een aantal mensen dat bij elkaar komt. Mensen die zich "vrijzinnig liberaal" voelen. We krijgen een zekere respons op onze activiteiten, en konden een paar jaar geleden op een VVD congres een aantal punten voor een nieuw Liberaal Manifest presenteren. Volgende week brengen we het nog een tandje hoger, met De Liberale Zomer. Het is voor iedereen die wat heeft met liberalisme, en denkt dat het toch wat anders kan dan VVD, D66, maar ook GroenLinks, sommige PvdA-ers of CDA-ers of nog anderen laten zien. We denken met ons netwerk de nodige invloed uit te kunnen oefenen op de politiek. In positieve zin, vandaar een zonnetje als symbool.

Hier de uitnodiging van De Liberale Zomer:

Het kan de in politiek geïnteresseerden niet ontgaan zijn, dat de politieke verhoudingen sterk verschuiven. Dit is een uiting van onvrede van het electoraat met het functioneren van onze democratische instituties. Die onvrede is naar de mening van 'de Liberale Stroomgroep' te herleiden tot een gevoel van machteloosheid bij de burgers en, paradoxaal genoeg, machteloosheid bij de overheid zelf. De oorzaak van deze toestand moet gezocht worden in gebrek aan visie.

Hiervoor hebben wij naar een oplossing gezocht door positief inhoud te geven aan vrijzinnig liberale politiek. In onze brochure "de Liberale Zomer" wordt een perspectief gegeven. Deze brochure kunt u gratis downloaden via de website.

Tijdens de Liberale Zomer wil de Liberale Stroomgroep, een onafhankelijke discussiegroep, met mensen die zichzelf vrijzinnig liberaal voelen, discussiëren over de betekenis van vrijzinnig liberalisme en liberale toetsstenen in de politiek. Het wordt tijd om de piketpaaltjes opnieuw te slaan.
Samen willen we een andere weg inslaan en een platform bieden voor vrijzinnig liberalen.

Hans tot de 3e machtWij nodigen iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt uit, om vrijblijvend deel te nemen aan de Liberale Zomer. De Liberale Zomer bestaat uit een drietal discussieronden: De start, de verdieping en de uitwerking. Deelname kan door opgave via het contactformulier.

De kosten voor deelname bedragen per discussieronde € 15,-- (inclusief koffie/thee en lunch). Deelname aan alle drie de bijeenkomsten € 35,--

De eerste discussieronde "De Start" is op 21 juni van 11.00 uur tot 14.00 uur in Grand Café Savanna in Den Haag. (ontvangst vanaf 10.30 uur) Klik hier voor de route.

De aftrap van de Liberale Zomer wordt gegeven met de sprekers Hans Dijkstal, Hans Engels en Hans Goslinga. Deze drie prominente denkers zijn door de Liberale Stroomgroep uitgenodigd mee te discussiëren over actuele thema's van vrijzinnig liberale politiek aan de hand van de brochure De Liberale Zomer (te downloaden via het contactformulier).

De andere bijeenkomsten zijn gepland op 13 september in Amersfoort en op 22 november in Amsterdam. Blijf kijken op de website.

Categorie: NatioEuro

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
LeukIdee.com
LeukIdee.com

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier