Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Kritisch artikel over kindmassage in De Heraut

woensdag 8 juli 2009 - Het huis-aan-huisblad De Heraut, dat nadrukkelijk aan onderzoeksjournalistiek doet, heeft zowel mijn kritiek op de massages op basisscholen, als het verweer van de voorstanders, gepubliceerd.

In het artikel gaat het over de kritiek van met name de Hersenstichting. Die leidde uit de presentatie van de methode af dat het gaat om een medische behandeling. Niet zo vreemd, omdat op de ouderavond een dwarsdoorsnede van de hersenen (met logo van de Hersenstichting) werd getoond. Kinderen hebben een onbalans in de hersenen, en de massage zou daartegen helpen.

Niet in het artikel staan de afkeurende opmerkingen van andere experts. Zoals prof. Uvnšs-Moberg. In de schoolkrant stond een Youtube-filmpje aangeprezen. In dat filmpje werd zij genoemd: de belangrijkste Europese onderzoekster. Toen ik haar mailde wat aan de hand was, had zij kritiek op de exploitatie van haar onderzoek. Ook niet in het artikel staat de bekende orthopedagoog prof. Scholte van de Universiteit Leiden, die zegt dat je geen onbewezen therapieŽn zo maar moet toepassen.

De directeur van onze school, zonder medische achtergrond, denkt dat de massage eigenlijk helemaal geen fysiologisch effect heeft. Ze denkt verder dat inderdaad sommige kinderen een disbalans hebben in de hersenen, maar veel kinderen ook niet. Enfin, lees het zelf.

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Artikel in De Heraut van 8 juli 2009 (296 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier