Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Nieuw doofpot-rapport is terecht en online

woensdag 24 februari 2010 - We zijn een nieuw doofpot-rapport over de HSL op het spoor (woordspeling). Deelrapport 15 van de Tracénota uit 1994. Het onderwerp: "Geluid en Trillingen". Zeven dagen geleden zoek geraakt in de post, met excuses van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en ProRail. Vijf dagen geleden terecht, en nu online.

De Stichting Geen Gehoor uit Rijpwetering is al langer op zoek naar dit deelrapport. Op 17 februari kwam het volgende bericht van ProRail:

"Op dinsdag 2 februari heeft u een email verzonden met daarin de vraag of ik het Deelrapport 15 Geluid en Trillingen uit de tracénota van 1994 voor u zou kunnen bemachtigen. Ik heb daarvoor navraag gedaan bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Mijn contactpersoon bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat was in het bezit van slechts één exemplaar dat per post naar mij toe gestuurd zou worden. V&W geeft aan dit te hebben gedaan naar het onderstaande adres, echter het boekje is tot op heden nog niet bij ons op kantoor aangekomen. Het document is daags na uw verzoek verzonden door V&W.

Het boekje is helaas niet digitaal beschikbaar, ik zou het hier voor u laten kopiëren/digitaliseren en een exemplaar laten toesturen, echter nu het boekje ergens in de verzending tussen Den Haag en Rotterdam is zoekgeraakt kan ik u op dit moment niet meer terugkoppelen dan bovenstaande. Zowel het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en ProRail betreuren het dat het boekje ergens in de post is verdwenen. Wij gaan navraag doen bij het verantwoordelijke postbedrijf."


Ik schreef toen: "Het lijken de fotorolletjes uit Joegoslavië wel...". Daar zijn ProRail en Verkeer en Waterstaat erg ongelukkig mee, en ik kreeg het verzoek een kleine rectificatie te plaatsen. De feiten: officieel is alleen bekend dat bij het ontwikkelen van fotorolletjes van Dutchbat in 1995 iets fout is gegaan. Net zoals iets fout ging bij de verzending van het deelrapport. Alle verdere gedachten die je bij beide kwesties kunt hebben bestaan enkel "tussen de oren". Een rectificatie zou op zijn plaats zijn als er bij de fotorolletjes aantoonbaar kwade opzet in het spel was, en bij het zoekraken van het enige overgebleven exemplaar van deelrapport 15 dat in bezit is van de Rijksoverheid aantoonbaar alleen goede bedoelingen. Ik zie beide zaken niet aangetoond. Het zoekraken van het zogenaamd enige exemplaar is de zoveelste kwestie in een lange rij. Gelukkig is het al binnen twee dagen gevonden. Heel knap, want als ik zelf navraag doe over in de post verdwenen pakketten duurt het toch minstens een paar maanden voor de Post een "sorry"-briefje bij mij bezorgt. Hulde voor de interne werking van onze Rijksoverheid+partners!

ProRail heeft het rapport zelf online gezet, via deze link. Dat is heel zwaar in megabytes (meer dan 8), en niet doorzoekbaar. Daarom is hier een betere versie, die wel doorzoekbaar is.

Dit rapport is van belang, want over geluid en trillingen worden in de Tweede Kamer regelmatig vragen gesteld. Onder andere vragen door Charlie Aptroot (VVD) en vragen pas geleden nog door Diederik Samsom (PvdA). VVD en SP dienden er zelfs moties over in in de Tweede Kamer. Die het niet haalden door PvdA, CDA, ChristenUnie en D66, maar de rest van de Kamer was unaniem eens dat dit onderwerp moest worden onderzocht. Van Wilders tot de Dierenpartij. Maar ja, er kan zomaar het enige exemplaar van de voorbereidende nota over dat onderwerp zoekraken...

Wat was er zoek tot nu toe? Het Arrest bij de Hoge Raad uit 1999, de twee DCMR-rapporten uit 1998 en 1999, en een aantal akoestische rapporten. Allemaal interessant materiaal dat veel vragen oproept over de stand van zaken met de HSL.

Wat zou er dan weer in deze tekst staan?

Categorie: NatioEuro

Adobe Reader nodig Bijlage: Deelrapport 15 "Geluid en Trillingen" bij Nieuwe HSL Nota, 1994 (3484 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Het hele "Dossier HSL"

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier