Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Overheid speelt spel beter dan burgers: Fyra-herrie op HSL blijft

vrijdag 17 september 2010 - De rechter heeft gesproken: de herrie mag blijven. De overheid speelt het spel kundig, en vooralsnog beter dan de burgers die ervoor betalen.

Uit wat de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL op de website heeft gezet blijkt dat de strategie van de overheid vooralsnog tot succes leidt.

1. Je maakt met veel poeha een plan voor een trein en een spoorlijn. Daarin beloof je van alles over zorgvuldigheid, en je geeft burgers breed de kans om in te spreken.

2. Dat theoretische plan laat je door een rechter toetsen. Als je het groene licht krijgt verander je de plannen. Ander spoor, reflecterende geluidsschermen die onder bepaalde voorwaarden in het laboratorium toch absorberend zijn (dondert niet dat dat in de praktijk anders is).

3. Je bestelt treinen van een verouderd model op een prikkie bij een Italiaanse budgetstunter. Die levert heel laat. Geen nood, je hebt nog een zooi oude treinen. Die mag je zo maar laten rijden, omdat je keuringsmethode voor toelating niet is aangepast aan de Europese regelgeving, en verder de treinen onder een uitzonderingsregel vallen. Bedoeld voor bestaand spoor in noodlijdende landen, maar mooi ook voor een gloednieuwe HSL spoorlijn.

4. Vervolgens ga je meten, meten, meten. Elk rapport laat zien dat je boven de norm zit, maar dat geeft niet. Gewoon weer opnieuw meten. Steeds je rapporten maanden uitstellen, want als ze er eenmaal aan zitten te komen, dan is het goed.

5. Je belooft maatregelen. Dat die vantevoren al onvoldoende zijn doet er niet toe. Dat zelfs áls de maatregelen zouden werken, je voor het lopende jaar al je geluidsruimte al hebt opgebruikt, doet er niet toe. Dat je toch steeds meer treinen steeds harder laat rijden, doet er niet toe. De rechter hoort dat je maatregelen gaat nemen. Ooit in het komende millennium, okay, doorrijden maar...

6. Dat er niemand in je ouwe treinen wil (bezettingsgraad 5%) maakt ook niet uit. Er is een "maatschappelijk belang" gediend met het doorrijden van de herriebakken. Je mag zelfs van de bejaarde rijtuigen de helft van de remmen weglaten, terwijl ze op een hogere snelheid dwars door de dichtstbevolkte regio's van Nederland rijden dan ooit tevoren.

Eerst maar de uitspraak lezen. Er zit altijd in rechterlijke uitspraken nieuwe munitie voor de volgende ronde. Verder is het tijd om zowel de gemeente Lansingerland als het ministerie van VROM voor de rechter te dagen. Die moeten immers handhaven, en dat weigeren ze. Grijpen die handel.

Categorie: NatioEuro

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Het hele "Dossier HSL"

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier