Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Gemeentelijke fouten ook op de kabelkrant

maandag 6 december 2010 - RTV Lansingerland besteedt op de kabelkrant aandacht aan de fout berekende bestemmingsplannen.

Zie hieronder in de bijlage de beelden van RTV Lansingerland.

De gemeente Lansingerland heeft inmiddels de verzonden brieven toegevoegd aan de HSL Nieuwspagina op de eigen website. De brief aan de minister staat hier en de brief aan de Tweede Kamer staat hier.

Voor de scherpslijpers die het dossier volgen: over de brief aan de minister valt nog op te merken dat de gemeente een beetje suf is over de gemaakte afspraken. In 2001 is een wederzijdse afspraak tussen de gemeente Bergschenhoek en het Rijk vastgelegd in een document van Rijkswaterstaat (referentie ZHM\216728). Ze wilden de tunnelbak iets anders aanleggen, en Bergschenhoek stelde voorwaarden. In de afspraak staat dat de oorspronkelijk verwachte geluidswaarden van de HSL, ook als die lager zijn dan de wettelijke normen, maatgevend zijn. Ze spraken af "dat de geluidscontouren gelijk blijven". Dus, als in een gebied 40 dB zou worden verwacht in 1999, dan moet dat in 2010, 2011 en 2012 nog steeds maar 40 dB zijn. Want, ze spraken af dat de oude contouren gelden: "zelfs als die (ver) onder de voorkeursgrenswaarde van 57 dB(A) liggen."

Het rapport uit 2004 waar de gemeente naar verwijst is hooguit instrumenteel omdat er waarden horend bij de oorspronkelijke plannen in zijn gedocumenteerd. Maar nieuwe verwachtingswaarden uit 2004 bij de veranderde plannen zijn niet maatgevend, wl de waarden die horen bij de oorspronkelijke HSL-plannen. En daar mag de gemeente gerust eens op wijzen. Voor wie het nog kan volgen, want (opzettelijk?) wordt er mist opgetrokken rond waar de HSL oorspronkelijk voor stond, en waar alle zorgvuldige besluitvorming destijds op was gericht.

Categorie: Notities

Adobe Reader nodig Bijlage: Pagina's uit de kabelkrant, 6 december 2010 (459 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Onderbouwing in eerder artikel

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier