Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

De onvolledige business case van de HSL

zondag 6 februari 2011 - De discussie over de HSL spitst zich recent toe op de business case. Die begon ooit met een onderzoek door bureau McKinsey uit 1992. Dat voorspelde dat het heel moeilijk zou worden om winst te maken, maar delen werden verzwegen voor het parlement. En pas in 2004 vrijgegeven via de Commissie Duivesteijn.

Wie het spoor bijster is, en dat is op dit dossier snel aan de hand, heeft misschien wat aan onderstaand overzichtsartikel. Met links naar de onderbouwende stukken.

De omwonenden, en andere belastingbetalers, willen graag dat de grote media er wat mee doen. De berichten daarover zijn niet hoopgevend.

Een landelijk opinieblad laat weten dat ze voorstander zijn van de HSL. En daarom doen ze niets met kritische berichtgeving? Ja, ik ben ook voorstander van de HSL. Maar ik heb bezwaar tegen de grote verspilling van belastinggeld.

Een radiozender laat weten dat ze er wel wat mee willen doen, maar niet als andere media dat ook doen. En dus doet niemand wat?

Een landelijke krant laat weten het artikel te hebben ontvangen, en daarna is het stil. Men is druk bezig een eigen diepgaand artikel te schrijven zoals de oproep luidt?

Nu gaat de minister weer werken aan een business case die uiteindelijk niet realistisch is. Wat dan weer leidt tot nog meer verloren geld, meer frustratie bij zowel omwonenden als ambtenaren als exploitanten. Bij de correspondenten zitten k mensen die nauw betrokken zijn bij het project. En die met lede ogen aanzien hoe er een soepzooi van wordt gemaakt. Doe je het niet voor de vele omwonenden die in hun recht staan als ze zeggen last te hebben van de treinen, doe het dan voor de voorstanders van de HSL!

Vandaar de oproep aan de bestuurders om het nu in n keer goed aan te pakken. En aan de media om dit goed te volgen.

Categorie: NatioEuro

Adobe Reader nodig Bijlage: De onvolledige business case, overzichtsartikel (465 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier