Decentraalbestuur - Verzamelpunt van digitale informatie over gemeenten en provincies
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

In 2011 geen snelheidsverhoging HSL

vrijdag 1 juli 2011 - In de marge van de berichtgeving over de geluidsperikelen stond in de nieuwsbrief van de PvdA Lansingerland dat de HSL dit jaar niet meer op volle snelheid zou gaan rijden.

Hoe zat het ook alweer? In 2004 werden hogesnelheidstreinen besteld bij AnsaldoBreda. Die hadden moeten komen vanaf 2006, er moeten zijn in 2007, maar we wachten er nog steeds op. In de tussentijd wordt gereden met de bekende Thalys, en conventionele locomotieven die afgeschreven intercity-rijtuigen voortsleuren (Traxx-HST-Prio-combinaties). De Belgen zijn wijzer, die willen die oude meuk niet toelaten.

Op 8 december 2010 zei de Minister: "De levering van de eerste echt inzetbare trein zal waarschijnlijk in de tweede helft van 2011 zijn, maar een en ander is afhankelijk van het testprogramma."

Volgens antwoord 69 (op de 82 door de Tweede Kamer gestelde vragen): de laatste TNO-berekeningen gingen uit "van een ongewijzigd gebruik tussen 1 januari en 1 oktober, en per 1 oktober een hogere snelheid tussen Rotterdam en Hoofddorp en de inzet van de nieuwe V250."

We kregen eerst alleen de laatste serie van die antwoorden. Nu staat de hele lijst online. Bij vraag 39 is nu weer een nieuwe datum te vinden over de echte hogesnelheidstreinen: "NS Hispeed verwacht op basis van de huidige kennis dat de V250-treinstellen dan uiterlijk voorjaar 2012 inzetbaar zullen zijn." En zo schuift alles steeds verder op. Toen de omwonenden begonnen te klagen in 2008 werd gezegd dat het maar voor een jaartje zou zijn. We praten nu over 4 jaar. Reken bij "voorjaar 2012" gerust op 20 juni 2012. Tot die tijd rijden onder de naam Fyra de oude afgeschreven treinen, die geen hogesnelheidstreinen zijn.

De directeur van AnsaldoBreda zei ooit dat als het 2010 zou worden, we de sleutel van de fabriek zouden krijgen. "Dan kunnen we wel sluiten."

In een brief van de gemeente Lansingerland staat: "Verder is door het ministerie aangegeven dat in 2011 geen snelheidsverhoging wordt verwacht". En daarom blijft de snelheid in 2011 wederom laag, max. 160 km/uur. Geen hogesnelheidstrein, wel herrie.

******

Update 2/7: Een lezer twittert dat de huidige Fyra-rijtuigen helemaal niet afgeschreven zijn. De ICL rijtuigen, die ooit bij Amsterdam stonden te verstoffen, waren van de Duitse spoorwegen, en alweer in Duitsland. Het zou best kunnen. Wat ik weet is dat toen de echte hogesnelheidstreinen uitbleven, men is gaan kijken wat er nog "over" was op het spoor. De keuze viel op de HST-Prio-rijtuigen. Nu rijden ICRm rijtuigen. Die zijn gerenoveerd, en weer ingezet. Afgeschreven is op zich geen goede aanduiding. Rijtuigen worden binnen de levensduur steeds ingezet, en we zouden dat ook niet anders willen zien, denk ik. Ik heb nog ergens een tekst van de overheid met daarin alle overwegingen. Zal die eens opsnorren en in deze post linken. Kom met een paar dagen maar terug om te lezen.

Categorie: NatioEuro

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Zie de HSL Telex van vandaag

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
Autotuin
Autotuin

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier