Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Lansingerlandse wethouder handelde niet alleen

maandag 29 oktober 2012 - Collega-blogger Lansingerland.info heeft een uitgebreid stuk online gezet over de netwerken achter de politiek. Op basis van nieuwsfeiten ontstaat in je hoofd een niet zo fraai verhaal.

Het verhaal van Lansingerland.info is hier te lezen. De uitgebreide versie in PDF-vorm staat hier.

Een eerdere versie had ik al gezien en delen gebruikt voor mijn blog (met toestemming). Dit langere verhaal somt een groot aantal nieuwsfeiten op. In je hoofd (bij mij tenminste), ontstaat dan een niet zo fraai verhaal.

* De burgemeester van Lansingerland blijkt stevig verbonden met de tuinbouwsector, de energiesector en een grote bank.

* Allerlei overheidsprojecten blijken minder gericht op de belangen van burgers dan op bedrijfsbelangen. Of het nu gaat om de 380kV-hoogspanningsleiding, Bleizo, of de HSL.

* Dit lezend ga ik twijfelen of die 380kV er nu is om stroom naar de huishoudens te brengen, of juist met subsidies geproduceerde stroom te exporteren, in het belang van een bank.

* Lansingerland.info: "Mensen stellen: 'Bouwend Nederland, [de tuinbouwlobby] en [bank] besturen vanuit de Eerste (!) Kamer gesteund door lokale bestuurders de dorpen'."

* Berkel en Rodenrijs was begin deze eeuw pilotgemeente 'Dualisme en lokale democratie', maar van dualisme lijkt niet veel terecht te komen. Lansingerland.info vond letterlijk het citaat: "Het bezitten van een groot netwerk is essentieel voor doelmatig lobbywerk. 700 mensen in het netwerk, o.a. mensen uit het bedrijfsleven, advocaten, Europarlementariėrs, rechters, belangenbehartigers van landelijke organisaties, burgemeesters, Tweede Kamerleden, wethouders, gedeputeerden, raadsleden, Statenleden, bewindslieden, ambtenaren. Met een knipoog naar de uitspraak: Het maakt niet uit wie je bent, maar wie je kent."

* "Belangenverstrengeling" lijkt een wel heel magere term.

* Het document telt zeer veel links, naar sprekende teksten. Of geluidsfragmenten. Bijvoorbeeld deze over het Paleis van Ceaușescu. "Het lijken wel de glastuinders", zegt iemand.

Lansingerland.info spreekt de burgers aan: "Belangenbehartiging is goed, het gaat om evenwicht, balans, objectiviteit en onafhankelijkheid. Het is aan u."

Categorie: Lokaal

Klik hier om het bestand te downloaden Downloaden: Lansingerland.info's "Boerenkwartetten in de polder"
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier