Sjef Czyzewski, voorzitter Raad van Bestuur Bouman GGZ: held en doorzetter
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Europese commissie onderzoekt Lansingerland/Bouwfonds

dinsdag 5 maart 2013 - Bloggast Neeleman: "Na het vertrek van de wethouder bouwzaken na een BING onderzoek had ik op TV-Rijnmond al gezegd en dus gehoopt dat bouwprojecten wel eens mogen worden onderzocht. Nu lopen er al wat onderzoeken naar integriteit en fraude maar voor 1 specifiek opgezet onderzoek kan nu wel wat helderheid gegeven worden."

Op PolitiekActief.Net is ruimte voor anderen om een artikel te plaatsen, zo lang het meer inhoudelijk is dan "ik vind dat...". Vandaag een bijdrage van onafhankelijk raadslid Neeleman. De in de kop genoemde aankondiging staat hier.

----

Na contact met ministerie van binnenlandse zaken had ik een verzoek gedaan aan de Europese Commissie voor onderzoek in Lansingerland. De EU deed vanaf begin 2012 immers ook al onderzoek naar onterechte staatssteun door
Leidschendam aan Bouwfonds.

Na vergelijking met het centrum van Bergschenhoek zag ik wel wat overeenkomsten. We klagen af en toe dat die ambtenaren in Brussel te duur en met te veel zijn dus ik dacht: dat kan ook geld voor de burgers van Lansingerland opleveren. Indien een ontwikkeling wellicht het risico van Bouwfonds hoort te zijn dan kunnen wij wel een jaartje de OZB belasting overslaan, die berekening had ik al gemaakt. Ik deed een half jaar geleden dus een verzoek aan de EC.

Opvallende factor in deze zaak is wel dat de raad zich hier soms zijn bevoegdheid stilzwijgend laat ontnemen. Voor de situatie in Lansingerland vind ik dan ook echt van toepassing het artikel "Corruptie gedijt in omgeving met jaknikkers" in het Nederlands Dagblad van 24 oktober 2012 (zie evt. deze kopie op de site van Universiteit Maastricht).

Afgelopen maand kwam de Europese Commissie met haar oordeel dat de vernieuwing van het centrum van Leidschendam beruste op onterechte staatssteun. De directeur van Bouwfonds schreef een reactie op de VNG site en zag de bui natuurlijk al hangen voor eventuele andere projecten.

Een eerder integriteitonderzoek (mijn schuld?) kostte de gemeente nog circa 70.000,- euro maar als ik nu een rekening van enkele tonnen van de EC krijg dan betaal ik die uit mijn fractievergoeding (van de komende 30 jaar). De eventuele miljoenenopbrengst mag van mij gewoon terugstromen naar de inwoners.

Categorie: Lokaal

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
LeukIdee.com
LeukIdee.com

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier