Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Eindstation Fyra: schroothoop

vrijdag 31 mei 2013 - Op de terugweg van het Politicologenetmaal in Gent (B) was er op de Vlaamse radio "breaking news": de Belgische spoorwegen stoppen met de Fyra. Dat was toch nog onverwacht. De Nederlandse Spoorwegen zitten nu met voldongen feiten.

De voortekenen waren niet gunstig. Op 24 april lieten de Belgische spoorwegen al weten dat de "de periode van drie maanden die NMBS aan AnsaldoBreda had verleend om de V250-treinstellen op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen" was verlopen.

De Belgen zouden "nu de door de Italiaanse producent geleverde informatie intern evalueren - in nauwe samenspraak met haar Nederlandse collega's van NS".

Op 2 mei berichtte de onvolprezen Stichting Stop Geluidsoverlast HSL uit Berkel en Rodenrijs dat de zogenaamde "nulmeting" van de geluidsproductie nogal schokkende uitkomsten had: op plaatsen langs het spoor is die 6 decibel te hard. We weten dat decibels in een "logaritmische schaal" worden aangeduid. 3 Decibel is een verdubbeling van de geluidsdruk. 6 Decibel is een factor 4 (of 3,981 om preciezer te zijn)! Met de voorgestelde lapmiddelen, waar onze gemeenteraad zoals we van ze gewend zijn akkoord zijn gegaan, haal je dat nevernooitniet. Heb je hogesnelheidstreinen, dan worden ze op grond van de wetgeving subiet weer van het spoor gehaald.

"Wat te doen? Hoe krijgen we in vredesnaam nieuw uitstel?", moeten ze op het Ministerie hebben gedacht. "We laten de Belgen de kastanjes maar uit het vuur halen! Nieuwe treinen: minstens 5 jaar uitstel om de HSL structureel zo in te richten als in de plannen was vastgelegd. De Belgen bestelden immers maar weinig, kijken hoe de juristen uit ItaliŽ daar op reageren." Ik verzin het ter plekke.

De Belgen blijken nu wel erg helder te zijn in hun commentaar. Dat kennen we niet zo van onze eigen NS, HiSpeed en ProRail. "Roestende assen kunnen leiden tot versnelde as-breuk en dat is geen goed idee bij een rijdende trein." Daar is geen Nederlands meel in de mond tegen opgewassen. We laten al de ouwe intercity-rijtuigen als nep-Fyra op 160 km/uur rijden met half afgeschakelde remmen, een uitzondering die alleen voor de HSL geldt, maar roestende assen en 250 km/uur? Dat is volgens het bericht van 24 april allemaal besproken met de "Nederlandse collega's van NS".

We volgen de Nederlandse berichtgeving met spanning!

Categorie: NatioEuro

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier