Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Burgemeester Lansingerland vertrekt

donderdag 31 oktober 2013 - Vanmorgen werd, met embargo 10 uur, bekend dat de burgemeester van Lansingerland teruggaat naar zijn oude werkgever, Lucas Onderwijs.

De gemeente betreurt zijn vertrek en noemt hem een goede bestuurder. De gemeente verwijst naar het warme nest waar hij terugkeert.

Als inwoner van deze gemeente vind ik het zelf jammer dat er zoveel vragen overblijven als gemeentebestuurders zo plotseling vertrekken. Dat was bij de laatste twee bestuurders ook zo (portefeuilles Projecten in 2012 en Financiën eerder dit jaar). Het probleem van Lansingerland zit bovendien niet (alleen) in de kwaliteit van de bestuurders, maar vooral in (het gebrek aan) sturing door de gemeenteraad, en rare dingen die ik hoor over ambtenaren. Dat laatste is geen onderwerp voor dit blog, omdat uiteindelijk bestuurders verantwoordelijk zijn. Maar als die weggaan is de kwestie daarmee niet verdwenen.

Alle vragen die ik op dit blog over de burgemeester heb opgeworpen zouden, denk ik, een logische verklaring kunnen hebben. Ik denk niet dat ik anders gehandeld zou hebben bij de kans om nog even aan te zitten in de overdracht van een gemeentelijk kabelbedrijf aan een private financier. Omdat dat bere-interessant is. En ik zou ook blij zijn geweest om in deze tijd een flinke lap grond te verkopen aan een groothandel, de kortingen en kosten op de koop toe nemend. Uiteindelijk zijn het miljoenen in de knip, waarvan de bodem in zicht is. Beter één vogel in de hand... Maar ik weet ook dat anderen daar vraagtekens bij zouden zetten. Dat zetten van vraagtekens zou voor mij geen reden zijn om de handdoek in de ring te gooien. Dat hoort erbij.

Het enige echte verwijt dat ik heb is dat minstens één berisping onterecht is gegeven, waardoor gemeenteraadsleden niet meer burgers durven bij te staan in gesprekken met de gemeente. Ik kreeg daar meerdere meldingen over. Wat verder heel normaal is in andere gemeenten. Daar heeft onze bevolking, door het handelen van deze burgemeester, echt een achterstand gekregen in hun burgerrechten.

Ik wens onze burgemeester alle goeds, en veel rustiger vaarwater toe in zijn nieuwe baan bij zijn oude werkgever.

We moeten nu maar weer zien wie er terugkomt. Of die het beter kan dan deze gedreven bestuurder, dat moeten we zien. Als de Raad het niet beter gaat doen, en de bezem niet gaat door de praktijken in het Paleis op het Eiland, wordt het een zware dobber.

Categorie: Lokaal

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier