Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Tweede Kamer doet aan geschiedvervalsing Lansingerland

maandag 22 december 2014 - Updated 15:45*** Opmerkelijke wijzigingen in de Wikipedia-pagina van Lansingerland leiden naar de Tweede Kamer.

Een oplettende bloglezer vraagt de aandacht voor een passage op de Wikipedia-pagina van Lansingerland. Daar staat:

"Op nieuw te ontwikkelen gebied zou een groot factory outletcentrum komen, maar dat ging uiteindelijk niet door. Provinciale Staten van Zuid-Holland keurde het bouwplan in december 2012 met een kleine meerderheid af. Nu het outletcentrum er niet komt, is de kans kleiner dat geplande ontwikkelingen doorgaan en de gemeente grond kan verkopen. Hierdoor loopt de gemeente grondinkomsten mis en moet ze er langer rente over betalen wat leidt tot miljoenenverliezen. De lokale lasten zullen daardoor de komende jaren fors stijgen."

Dat is wel heel erg met grote stappen snel thuis. Zelfs het bevooroordeelde rapport door een belanghebbende oud-directeur van de gemeente Rotterdam ging niet zo ver. De auteur van deze tekst geeft de Provincie de schuld van de Lansingerlandse schuldenberg.

Gelukkig houdt Wikipedia bij welke wijzigingen zijn aangebracht. Klik hier.

Vervolgens kunnen we zien dat er vroeger alleen iets stond over RTV Lansingerland, de 3B-Krant en De Heraut. Op woensdag 12 maart 2014 om 8:13 kwamen er teksten bij over hoe Lansingerland in de problemen zou komen door het afblazen van het factory outlet center op Bleizo. Klik hier om de verschillen te zien, zoals bijgehouden door Wikipedia.

De huidige machthebbers in het gemeentepaleis zouden zeggen dat de redding al lang is gevonden, zelfs zonder concrete financiers anders dan overheden, in een mooi groot station van 200 miljoen euro, twee schaatsbanen (of in ieder geval één, in samenwerking met Thialf, die daar niet erg in gelooft zo stond in het Financieele Dagblad), een indoor duikcentrum dat alleen een intentieverklaring heeft met de gemeente Arnhem, en een indoor pretpark dat groter moet worden dan Drievliet en Duinrell maar de financiering nog niet rond heeft.

Wie heeft dat dan erin gezet? De persoon blijkt opmerkelijk veelzijdig te zijn. Spelfoutjes corrigerend in diverse lemma's van diverse politici van divers pluimage. Zelfs een lemma over de profeet Zakariya. Klik hier om te zien wat de persoon zoal aanpaste. Klik per lemma op het linkje "(wijz |" om de aanpassingen te zien.

We hebben alleen een IP-adres, de persoon werkt blijkbaar anoniem. Maar we kunnen dat wel traceren. Klik hier voor de IP-detective.

Het spoor loopt naar Den Haag, naar de host gate.parlement.nl. Zoekend in mijn eigen mail database tref ik onder 62.58.80.* alleen Kamerleden en hun assistenten.

Als niemand anders dit oppikt wil ik wel eens horen van de Tweede Kamer wie er achter 62.58.80.115 zit. Dat lijkt mij meer in het belang van het gemeente- en Provinciebestuur, omdat blijkbaar een andere overheidsorganisatie zit te roeren in het mediabeeld dat van de Lansingerland schuldenberg wordt geschapen. Ik gok op een woordvoerder in de Tweede Kamer. Een klasse anders dan bloggers zoals ik.

Gemeente en Provincie, wie neemt actie?

Update 15:45*** Bij Wikipedia is bekend dat vanuit de Tweede Kamer vaak vandalisme wordt gepleegd vanuit IP-adres 62.58.80.115, zie deze waarschuwing. Een paar jaar geleden postte een oudere werknemer van het archief, afkomstig uit Rotterdam, vaak onder pseudoniem Addo Eijlsum. Hij was 57 in 2004, dus inmiddels niet meer bij de Kamer werkzaam.

In 2005 werd het IP-adres gebruikt door een vertrouwenspersoon in de Tweede Kamer van de SP.

Een artikel in Trouw uit 2007 laat zien dat dit IP-adres bij alle acties van Kamerleden op Wikipedia wordt gebruikt, en dus niet te herleiden is.

Categorie: Lokaal

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier