Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

PvdA treedt toe tot college Lansingerland

donderdag 8 september 2011 - Update 9/9*** Via Twitter is te lezen dat de PvdA een principe-akkoord heeft gesloten voor toetreding tot het college van Lansingerland.

En niet alleen een principe-akkoord: ook de wethouderskandidaat is al bekend. Dat moet Ruud Braak worden. Lijkt mij een uitstekende kandidaat.

Het is wel te hopen dat de PvdA de kritische houding blijft behouden. Vr de verkiezingen, toen de PvdA ook in het college zat, was de PvdA net als de andere huidige coalitiepartijen tamelijk gesloten, en weinig uitgesproken. Leefbaar 3B was toen de grote stemmingmaker, de rol die de PvdA nu vervult. Met zowel Leefbaar 3B als PvdA in het college zou het jammer zijn als de kaasstolp neerdaalt over de gemeentepolitiek.

Ik ben natuurlijk benieuwd naar het principe-akkoord. De bezwaren die het CDA noemde tegen toetreding leken instemming van de PvdA vrijwel uit te sluiten. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit, blijkbaar. Zal de PvdA in staat zijn om Lansingerland financieel in rustiger vaarwater te brengen?

Update 9/9: De PvdA Lansingerland heeft meer details staan op de website:

"Zo staat de wens om goedkope (vanaf ca. 140.000 Euro) starterswoningen te gaan bouwen door de grondprijzen meer in lijn te brengen met die voor de sociale woningbouw weer op de agenda.
Verder zal de Raad jaarlijks een nader te bepalen bedrag voor actuele prioriteiten beschikbaar krijgen. Dat gebeurt bij de behandeling van de begroting. Voor het jaar 2013 gaat het naar orde grootte om 200.000 euro.
Met het geven van meer aandacht aan culturele uitingen in het snel groeiende Lansingerland, is een grote wens van de PvdA fractie in vervulling gegaan."


Hoe dat te rijmen valt met de kritiek van de Rekenkamer Lansingerland is een tweede, maar onvermijdelijk het gevolg als je PvdA in je college krijgt.

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder bericht over bezwaren van CDA

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier