Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

De legpenning van Lansingerland

zaterdag 16 november 2013 - Vandaag staan de verkiezingsanalyses die ik maak in samenwerking met de Stichting Politieke Academie in alle edities van het Algemeen Dagblad. Een bekende politicoloog suggereert dat ik "een stadspenning" zou verdienen.

Het artikel zou vorige week in AD/Rotterdams Dagblad verschijnen, maar is doorgeprikt naar alle edities van de zaterdagkrant. Heel goed, want ik weet nog uit mijn eigen politieke tijd dat partijen graag de kiezer veel persoonlijker willen benaderen, maar met de beschikbare tijd en middelen daar gewoon niet in slagen. En dan blijf je hangen in borden plakken en algemene verkiezingsslogans. De kiezer wordt daar niet tevredener van, want die wil het bij raadsverkiezingen hebben over de specifieke kwesties in zijn buurt en straat. Maar het is onbegonnen werk om alle straten en buurten af te lopen, bovendien zijn mensen die tot een andere achterban behoren soms erg vervelend tegen de goedbedoelende campaigners.

De suggestie van de "stadspenning", vanwege het belang van lokale informatie voor raadsverkiezingen, komt van André Krouwel, bekend van Kieskompas en verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het AD geeft hoog op van de verkiezingsanalyses. "Baanbrekend werk", noemt AD het. Nooit verkeerd, zulke aanbevelingen!

Het komt mede voort uit een artikel in het tijdschrift Vers Beton, en daarop volgend optreden op TV en radio Rijnmond. Beluister vooral het radiointerview.

Voor wie zich afvraagt wat er nou aan de hand is, heb ik drie webinars online gezet. Klanten van de Stichting Politieke Academie vroegen om nog extra uitleg over het gebruik van de geleverde producten, en daarvoor heb ik het eerste instructiefilmpje gemaakt.

Hier staan ze:

1. Webinar over de stabiliteit in uitslagen2. Webinar over de patronen in de uitslagen3. Webinar over de techniek4. Algemene instructie over gebruik productenZoals ik laatst schreef heb ik met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam een artikel in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift (Urban Studies) geschreven over een soortgelijk onderwerp.

Inkomend nieuws: Lansingerland heeft geen legpenning. Gelukkig maar!

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier