Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Pleitnota Noordeindseweg Dicht

donderdag 26 mei 2016 - Vanavond is de raadsvergadering over het burgerinitiatief om de Noordeindseweg weer volledig open te stellen. Daarom nu ruimte voor de argumenten van behoud van de huidige situatie.

Hier de pleitnota zoals ontvangen door Bert Busch, bewoner van de Noordeindseweg. Zoals gisteren beschreven stelt het college voor om niet deel te nemen aan het burgerinitiatief. Het zal dus volgend jaar maart gaan om het standpunt "open" of het standpunt "dicht". Zie het artikel van gisteren voor meer toelichting.

Belangstellenden zijn vanavond welkom bij de raadsvergadering waar ik zal inspreken.

========================
Noordeindseweg Dicht

het beste alternatief

Inleiding


De gemeenteraad heeft eind maart het politieke besluit genomen om de Noordeindseweg in één richting aan te sluiten op de rotonde bij de Planetenweg en om de poller in de Herenstraat langer open te stellen. Het was een mooi één-tweetje tussen de coalitiepartijen CDA, Leefbaar 3B en de Leefbaar 3B­-wethouder verkeer. Die laatste had de Noordeindseweg­-passage uit het coalitieakkoord netjes overgeschreven in het raadsvoorstel, en onderbouwde de maatregelen met een aantal vage argumenten en gemanipuleerde cijfers. Hoezo dualisme? De andere coalitiepartijen D66 (u weet wel: de fiets- en duurzaamheidspartij) en ChristenUnie werden gedwongen om uit coalitiebelang mee te stemmen. Het geeft duidelijk aan hoe de verhoudingen in de coalitie liggen.

Doordat de coalitie het dossier ‘mobiliteitsplan’ gijzelde, heeft het BOB­-model nooit een eerlijke kans gehad. Beeldvorming en Oordeelsvorming waren overbodig, want het Besluit stond al vast. Burgers en insprekers werden aangehoord. Meer niet. Ook al zullen de coalitiepartijen zeggen dat 'er burgerparticipatie heeft plaatsgevonden' en het BOB­model -dus- een succes is.

Onvrede hierover heeft er wél toe geleid dat er nu een burgerinitiatief is gestart om de Noordeindseweg weer in twee richtingen aan te sluiten op de rotonde en om de poller in de Herenstraat te verwijderen. Een mooi moment om nog een keer de argumenten op tafel te leggen waarom het handhaven van de huidige situatie op de rotonde, mét het permanent omhoog zetten van de poller in de Herenstraat niet alleen een beter, maar ook het beste alternatief is.

========================

De volledige pleitnota is hier te downloaden als bijlage.

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Pleitnota Noordeindseweg Dicht - Het beste alternatief (172 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Notities - Meest recente items

Lokale politiek - Meest recente items

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items

Archief

Interessante site
Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier