[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Fijne Kerst en de Beste wensen

zondag 25 december 2005 - Een fijne Kerst, en de beste wensen voor het nieuwe jaar! Alles wat wenselijk is, zoals goede gezondheid en prettig leven.

De nieuwjaarssite staat zoals elk jaar op:

www.prize.nl/jsmits/xmas/

Deze tijd van het jaar praat men graag over vrede op aarde. Dat klinkt mooi, maar is het dat ook? Denk aan de vrede die de Sowjet-Unie bracht in de Baltische Staten, en de vrede die Rusland met alle middelen wil afdwingen in TsjetsjeniŽ. Denk aan hoe de mensen in Palestina zich moeten voelen als hun rechten als burgers en mensen worden afgenomen om begrijpelijke (maar zijn het voldoende) redenen. Denk aan de vrede die Saddam Hoessein oplegde aan zijn volk. Denk aan de Franse jeugd, die wordt afgekocht om uitzichtloos stil te blijven zitten in hun banlieus. Denk aan de beklemmende vrede waarin in het verleden Nederlanders met een laag inkomen werden afgepoeierd met lagere kwaliteit gezondheidszorg, en hoe mensen die hun belangen altijd hebben verwaarloosd nu proberen de vrede te verbreken als er gelijke kwaliteit gezondheidszorg voor iedereen komt. Denk aan de stilte die de Nederlandse vakbonden behouden als ze kiezen voor oudere werknemers boven de noden van jongeren, kiezen voor ongelijke beloningen, en hun afspraken opdringen aan vrije werknemers en werkgevers. Vrede kan verstikken. Vrede kan discrimineren. Vrede kan een samenleving tot stilstand brengen.

Laten we voor 2006 de nadruk leggen op vrijheid. Vrijheid om al je geld uit te geven, en nog meer, en in de goot te eindigen. Vrijheid om exotische kleding te dragen, en voor je werkgever om je te ontslaan als je daarmee de gewenste uitstraling van het bedrijf geweld aandoet. Vrijheid van meningsuiting, en vrijheid om voor het gerecht te worden gedaagd. Vrijheid om de meest fantastische dingen te geloven, en vrijheid om daar met geloofsgenoten over te praten. Vrijheid om te kiezen voor nucleaire energie, ook als de publieke opinie wordt verondersteld daar tegen te zijn. Vrijheid om te protesteren wanneer vrijheidsbrengers geen vrijheid brengen, maar eigenlijk alleen vrede willen opleggen, en daar ook nog eens in falen. Vrijheid om je eigen bestuurders en volksvertegenwoordigers te kiezen, nee echt, ik bedoel niet alleen het naar de stembus gaan.


Kom eens langs op een van mijn sites. Zoals de Europese projectsite www.Infocities.org (het oude adres Infocities.eu.int is in 2004 vervallen), al is daar even geen nieuws te melden. Of dan de nieuwe site www.WT21.com (Food for Thought on the World as We See It, met zelfs poŽzie). Of het initiatief www.EerlijkWonen.nl , waar een paar duizend moderne huurwoningen gaan worden gebouwd. Of anders mijn politieke weblog www.PolitiekActief.Net.

Categorie: Notities

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Kerstsite 2005

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier