[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Wie ben ik
Naar bovenkant scherm

Ook relevant:
Wie ben ik | CV

Wie ben ik

Al op de middelbare school zat ik in het bestuur van een grote club, dus lag het voor de hand dat ik bestuurskunde ging studeren. Dat kon in 1984 maar op één plek "goed": in Enschede aan de Universiteit Twente. Mijn interesse ging toen vooral uit naar internationale politiek en ontwikkelingsbestuurskunde: de gebieden waar weinig gebaande paden zijn, en waar je dus steeds met de vraag wordt geconfronteerd hoe iets het beste aangepakt moet worden. Maar ook toen deed ik al onderzoek naar besluitvorming op lokaal niveau en was ik actief in de lokale VVD van mijn geboorteplaats Weert. Het interessante is namelijk dat je op lokaal niveau de situatie zelf kunt kennen, waar je bij hogere overheden vaak moet gaan vertrouwen op rapporten en waarnemingen van anderen. En ook een spannend gegeven is dat er op lokaal niveau in de uitwerking haast net zo min gebaande paden zijn als op internationaal niveau. Dat maakt een blijvende liefde.

In 1993 heb ik een eigen adviesbureau opgezet, genoemd naar de Ereprijsstraat in Rotterdam Schiebroek, daarna heb ik veel voor gemeenten in heel Europa gewerkt. Daarbij stond vaak de vraag centraal hoe zij hun burgers beter kunnen bedienen. Sinds 2003 zorg ik voor mijn twee kinderen, om ze een goede start te geven.imáGROW - vergroot uw beleving Het Europese werk past niet goed bij die verantwoordelijkheid, dus doe ik tegenwoordig weer aan de ontwikkeling van software, werk ik aan nieuwe internet-activiteiten (zie bijv. imáGROW) en doe ik losse klussen.EerlijkWonen.nl - Huurwoningen voor 200 Euro En natuurlijk probeer ik deze site PolitiekActief.Net interessant te houden!

In december 2007 zijn we verhuisd naar Berkel en Rodenrijs. Een hele stap. Ik heb meer dan 17 jaar in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek gewoond en ben Rotterdam gaan beschouwen als mijn tweede geboorteplaats. Als ik over de Van Brienenoordbrug kom en ik zie die skyline, dan gaat mijn hart sneller kloppen. Voor de verhuizing waren allerlei praktische redenen: 1. op loopafstand van 2. een station aan de RandstadRail (Berkel-Westpolder), zodat we 3. een auto weg kunnen doen. 4. School op loopafstand. 5. Iets meer ruimte in huis. Dat gaf de doorslag en het bevalt goed.

Ik ben lid van de VVD omdat de beginselen van die partij het best passen bij hoe ik denk dat de wereld in elkaar zit. Zoals gezegd was ik op lokaal niveau actief in mijn geboorteplaats in het begin van de jaren negentig, en daarna vanaf 1995 steeds meer in Hillegersberg-Schiebroek. In 1998 werd ik in de deelraad gekozen, en van 2000 tot 2002 was ik de portefeuillehouder Welzijn (zo heten wethouders in de Rotterdamse deelgemeenten). Een overweldigende ervaring. Daarna was ik fractievoorzitter, tot ik eind september 2003 mijn zetel teruggaf aan de VVD. Op deze Web site kunt u mijn CV lezen, en zien wat ik wil bereiken.

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Copyrights, enz.: klik hier