[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Over de site

 

Naar bovenkant scherm
Deze site bestaat sinds 2000. Het is een weblog. .Net slaat op de samenwerking met anderen in het totstandkomen van de artikelen. Al naar gelang het onderwerp doen er velen mee om de kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen. Daarbij staat feitelijkheid voorop. Aannames, vermoedens, en dergelijke staan er om onderzocht te worden op feitelijkheid.

Historie

De site begon ooit als een hoekje van mijn bedrijfswebsite. Je weet immers nooit of zo'n initiatief blijvende aandacht krijgt. Het leek mij in 2000 aardig om als politiek bestuurder wat te vertellen over wat mij bezig hield. Mijn collega's vonden dat niet zo leuk, al had ik de steun van het bestuur van mijn partij. Maar met je collega's ga je dagelijks om, dus sliep de site tot april 2002. En na mijn verkiezing tot fractievoorzitter was het weer een jaartje wat rustiger. Na het verlaten van de politiek eind 2003 bleef er steeds aanleiding om tekstjes te publiceren, en daar is geen verandering in gekomen. Deze site PolitiekActief.Net werd in november 2005 geopend. Daarmee ontstond de mogelijkheid om beter met anderen samen te werken.

PolitiekActief?

De naam PolitiekActief is ingegeven doordat ik mij soms in publicaties omschrijf als "politiek actief". Niet als raadslid, gekozen politicus, bestuurder, maar gewoon als privé-persoon met interesse voor politiek. Niet eens altijd gemeentelijke politiek. Als je bezig bent met politiek, daarover schrijft, met anderen praat, dan ben je toch politiek actief? PolitiekActief.Net is niets anders dan een weblog. Het is geen beweging, geen partij, geen groepering. Wie het niet eens is met wat er staat, moet vooral niet kijken.

Meedoen

Er is geen forum. Dat komt omdat een forum al snel leidt tot veel meer dan ik in tijd kan leveren. Ik doe nog een aantal andere dingen, en PolitiekActief.Net moet niet overmatig aandacht nodig hebben. Mocht u zelf publiceren op een forum, dan doe ik graag mee voor zover de tijd het toelaat. Ik hou wel van een beetje bakkeleien, en wil best mijn standpunten nader verduidelijken.

U kunt wel reageren op de publicaties. Onder elk item staat een formulier daartoe. Dat komt dan in mijn mail aan, en ik zal proberen een berichtje terug te sturen.

De site komt geheel onder de persoonlijke verantwoordelijkheid van Joost Smits tot stand. Het is geen site van (een afdeling of onderafdeling van) de VVD, noch van zijn bedrijf, noch van enige andere organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze site wordt niet op prijs gesteld.

Aan uitspraken op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Sinds 2007 staan er op dit blog geen negatieve stukjes meer over personen. Hooguit beoordelingen over functionarissen, meestal zonder naam.

Vanaf eind december 2011 blijven (dis)kwalificaties van politieke partijen achterwege, behalve als ze onontkoombaar van toepassing zijn (wat dat betekent moeten we avonturen). Dat geldt voor alle politieke partijen. De affiniteit van het blog is liberaal, vooral VVD, in iets mindere mate D66, en vervolgens GroenLinks. Er is altijd ruimte voor goede ideeën uit andere partijen, van SP tot SGP en van PvdA tot PVV tot CDA. Bij gelegenheid is er gelegenheid tot een "open podium" voor stukken van buiten, zonder redactionele invloed.

Tenzij anders vermeldt, rust op alle foto's, buttons, software en vormgeving het auteursrecht van Joost Smits. Bijlagen bij artikelen kunnen producten zijn van anderen, dus let even op bij hergebruik. De foto's en afbeeldingen die verwijzen naar "Interessante sites" zijn eigendom van de betreffende personen, organisaties. Deze verwijzingen zijn nooit voorzien van negatief commentaar, de betreffende personen en organisaties worden nooit in een kwaad daglicht gesteld. Het gaat hier om personen of organisaties waarvan ik aspecten bewonder. De pictogrammen bij nieuwsitems zijn allemaal door mij bewerkte afbeeldingen die ik op internet vond. Ik denk daardoor een "eigen maaksel" te presenteren, maar claim bij deze niet de auteursrechten. Bezwaren door de rechthebbenden tegen gebruik op PolitiekActief.Net worden gehonoreerd, laat het maar weten. Tenzij anders aangegeven zijn alle teksten op deze website rechtenvrij en door u te hergebruiken, mits u de bron vermeldt.

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]