[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Aboutaleb goed voor Rotterdam

vrijdag 17 oktober 2008 - Ahmed Aboutaleb komt in het "helden-hoekje" op deze site regelmatig in beeld met als bijschrift "motiverende Nederlander". Want dat is hij. Zijn benoeming kan allerlei positieve gevolgen hebben voor Rotterdam.

Positief is bijvoorbeeld dat Aboutaleb niet bepaald zachtzinnig omgaat met de gevoelens van zijn Heimat-genoten. "Als je de Nederlandse normen en waarden niet ziet zitten, dan moet je je koffers maar pakken." Als Amsterdams wethouder voor Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit, Grote Stedenbeleid ging het van dik hout. Als staatssecretaris werd het veel te stil voor dit frisse geluid. Leefbaar Rotterdam zei het al: Aboutaleb zei dingen waarvoor Pastors uit het college van B&W werd gezet. Allicht deugt dat niet, maar het is goed voor Rotterdam dat de burgemeester aan wil pakken.

Ook positief voor Rotterdam is dat in alle opzichten de nieuwe burgemeester puur een bestuurder zal zijn, en geen volksvertegenwoordiger. Marokkanen zullen hem al snel zat zijn, als ze dat al niet zijn. Aboutaleb is toch meer een witte man dan een Marokkaanse pauw. Turken, Antillianen, Chinezen en Surinamers hebben al helemaal weinig met een vertegenwoordiger van een andere minderheid dan die van henzelf. Autochtone Rotterdammers zien dat de PvdA een Amsterdammer dropt als hun burgervader. Ook nog eentje met twee paspoorten, waarvan hij er een eens niet demonstratief verbrandt, verscheurt of in een envelop naar zijn ándere staatshoofd opstuurt. De stemmen voor Leefbaar Rotterdam, Wilders en Verdonk liggen in 2010 voor het oprapen. De PvdA was al teruggebracht in de peilingen tot een splinter, Rotterdam kunnen ze vergeten verder.

En dát is pas echt goed nieuws. Het bevoogdende idee van de PvdA "laten we maar geen referendum doen, want het moet toch een PvdA-er worden, en de mensen worden zo boos als ze alleen uit twee PvdA-ers mogen kiezen" is overduidelijk. We kunnen dus uitzien naar een toekomst waarin de flauwekul van subsidies voor iedere linkse hobby weer wordt afgeschaft, de losgeslagen bende in sommige buurten hard wordt aangepakt, en Rotterdam weer verder kan bouwen op het goede werk van Leefbaar Rotterdam dat sinds 2006 wat in het slop is geraakt.

Mijn hart gaat uit naar Aboutaleb, die als staatssecretaris al niet gelukkig leek te zijn, en nu op een stoel terechtkomt waar hij al snel wordt omringd door mensen die zijn politieke vrienden niet zijn. Met in meerderheid een bevolking die liever hem ziet vertrekken, dan dat ze zelf hun koffers pakken. Wat mij betreft mankeert op de eerste plaats aan Aboutaleb dat hij PvdA-ers is. Anders zou hij mijn stem best kunnen krijgen. Juist de PvdA-er is niet zo'n voorstander van democratische processen.

Mijn hart gaat ook natuurlijk uit naar de VVD, die in de diverse colleges geprobeerd heeft er zoveel mogelijk van te maken. Maar die nu als collegepartij niet kan tamboeren op de trom tegen de vriendjespolitiek en tegen de achterkamertjes, en straks een niet meer in te halen achterstand zal hebben op de andere rechtse partijen in de verkiezingsstrijd. De partij verdient het om met meer dan 10 man in de raad de liberale waarden in Rotterdam te verdedigen, maar zal vast weer met minder dan een handvol moedigen het echte dirigeerstokje aan anderen moeten overlaten.

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Artikel in Algemeen Dagblad met veel links

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier