[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Leidt Wilderszijde tot Wilders-stemmers?

maandag 8 februari 2010 - Hoe lang duurt oneerlijk? De gemeente Lansingerland speelt gevaarlijk spel met de gezondheid van duizenden inwoners, onder andere in de nieuwbouwwijken Parkzoom, Rodenrijse Zoom en Wilderszijde. Vooral in dat laatste gebied komen HSL, ZoRo-bus, A16/A13 en Rotterdam-The Hague Airport samen, maar er staat niets over de kwalijke gevolgen voor de leefbaarheid op de informatiepagina’s van de bouwprojecten op de gemeentelijke website. Integendeel.

***Update*** De gemeente lijkt flink over de schreef te gaan bij het project Wilderszijde. Een bouwplan dat zowel de HSL als de N209 als het vliegveld over zich heen krijgt. Waarvan in de milieueffectrapportage staat dat de milieukwaliteit tamelijk slecht tot slecht is. Aansluiting op de ZoRo-bus zou een positief effect geven op de geluidswaarden, maar de lijn is inmiddels noordelijk/westelijk van de HSL gezet. De gemeente schrijft in het bestemmingsplan dat de kopers van woningen "uiteraard" last hebben van vliegtuiglawaai. Maar er staat verder niets op de ronkende informatiepagina's over de bouwplannen.

Navrant detail: de A16/A13, die gepland is vlak naast de wijk, is niet eens meegenomen in de milieueffectrapportage. De gemeenteraad besloot dat de A16/A13 zich maar moet aanpassen aan de wijk...

De gemeente Rotterdam besloot al in 1998 (Motie Beynen) om eigenlijk niet meer te bouwen in zones met geluidsproblemen. Wanneer leert Lansingerland de les?

Zijn de gevestigde partijen met hun gevestigde eigenbelangen in Lansingerland niet bang dat de in de maling genomen bewoners van Parkzoom, Rodenrijse Zoom, en Wilderszijde Wilders-stemmers worden?

Wethouder De Rijke (CDA) zei op de informatieavond over de HSL op 16 november 2009 dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben als ze gaan wonen in gebieden met geluidsproblemen. Helemaal mee eens. Je moet folders van makelaars met een grote schep zout nemen. Maar de uitspraak van De Rijke op een door de gemeente georganiseerde informatieavond is absurd als het college van Burgemeester en Wethouders bouwplannen aanprijst als “rustig” en “geen last”, en informatie over de problemen eerst belooft, en dan niet geeft. Dan zijn de zogenaamde inspanningen van het college als het gaat om steun aan de burgers voor de HSL, het vliegveld en de A16/A13 toch ook krokodillentranen: eerst cashen voor de gemeentekas, en dan de rijksoverheid de schuld geven.

Lees hieronder het verhaal (2 bladzijdes), en bekijk mijn plankaartje. Gemaakt door allerlei officiële plankaarten op elkaar te leggen. Alle bronnen met links staan erbij. Let even op de allerlaatste...

***Update 8/2: in de versie van 7 februari stond niet dat de ZoRo-bus noordelijk van de HSL komt. Dat is van belang. De MER maakt er een punt van dat de grenswaarden voor geluid binnen de perken blijven door de ontsluiting middels de ZoRo-bus. Onder de kleurenkaart staat nu een toelichting hierover.

Categorie: Lokaal

Adobe Reader nodig Bijlage: Korte studie "Leidt Wilderszijde tot Wilders-stemmers?" met links naar bronnen (366 kB)
Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Informatiepagina's gemeente Lansingerland

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier