[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

HSL en de Tweede Kamer

zaterdag 11 december 2010 - , of het democratisch tekort. Net als andere volksvertegenwoordigers hebben Kamerleden te maken met technische dossiers. Ze bereiden zich tamelijk goed voor, en stellen best goede vragen. Maar wat voor antwoorden krijgen ze? En wat doen ze ermee?

Analyse aan de hand van enkele fragmenten uit de Kamercommissievergadering van 8 december 2010 over de HSL. Bronmateriaal is te vinden op in het Dossier HSL op deze website. Vragen worden beantwoord, en evt. pas ik het filmpje aan als er iets niet klopt, of de samenvattende teksten te gortig zijn.Er is meer, zoals de kritiek op het GGD-rapport die voorbijgaat aan de expert opinion. Alsof de GGD-mensen "van de straat" zijn. Alsof Henk en Ingrid even iets roepen. En de aanwezigen zeggen nog van alles over de business case van de HSL, en dat wijst op weinig vertrouwen. De minister doet ook een mooie toezegging over wetswijzigingen als het piekgeluid een groot probleem gaat worden. Het stukje over piekgeluid in de vergadering leek mij niet erg feitelijk, maar ben daar verder niet op ingegaan, omdat er nu een mooie toezegging ligt en het goed kan komen in de toekomst.

Ik wilde het tot 9 minuten beperken. Het filmpje gaat meer over het systeem van commissievergaderingen in gemeenteraden, provinciale staten en tweede kamer dan over de minister. Joris Luyendijk schreef er al over in de NRC begin dit jaar. Zie hier zijn column van 4 februari 2010. In de vergadering van 8 december zit een vrolijk moment als een kamerlid per sé wc's wil in de treinen op de Betuwelijn. Ook de vorige keren (november 2009 en juni 2010) had ik al de nodige vraagtekens bij het overleg van de Kamercommissie. Nu dus maar eens alles opgenomen, en een bloemlezing gepresenteerd in een YouTube filmpje.


Met onderstaand torrent-bestand kunt u de hele audio van het overleg binnenhalen. Meer over torrents hier. U kunt alleen torrents gebruiken als u torrent-software op uw computer heeft geďnstalleerd. Een goede software is µTorrent.

Categorie: NatioEuro

Klik hier om het bestand te downloaden Downloaden: Torrent naar audio van het Algemeen Overleg Commissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer, 8 december 2010, in MP3-vorm

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier