[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Armoe

woensdag 15 december 2010 - Behalve de armoe van het geluidsbeleid en begrotingsbeleid van onze gemeente, zal PolitiekActief.Net ook weer gaan over het minima- en armoedebeleid. De PvdA zet het opnieuw op de kaart.

Toen dit blog nog ging over de lokale politiek in Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam was armoedebeleid een regelmatig terugkerend item. Na de verhuizing naar Lansingerland in december 2007 is daar de klad in gekomen.

Gelukkig deed de PvdA Lansingerland vandaag een uitgebreide oproep aan "mensen met een bijstandsuitkering" in de Heraut.

"Hoe gaat het met de uitvoering van de Wet Werk & Bijstand (WWB) in Lansingerland? Met ons armoede- en minimabeleid? En ook met de aanpak om mensen weer aan het werk te helpen of een andere zinvolle dagbesteding te bieden?"

De PvdA wil van het college van Burgemeester en Wethouders weten hoe het daarmee staat, maar de gebruikers in de bevolking bij het debat betrekken. Inclusief de maatschappelijke organisaties. Ze vragen om de reacties te mailen naar lansingerland@pvda.nl of te bellen met 06-22818058 of 06-25163538. Graag vr 25 december, en de reactie wordt vertrouwelijk behandeld.

Dat wordt interessant! Armoedebeleid is niet voorbehouden aan de linkse partijen in de gemeenteraad, en verdient de aandacht van de voltallige volksvertegenwoordiging. Net als bij de andere onderwerpen zal dit blog zich niet (echt) bezighouden met de politieke duiding. Dat is aan de politiek. Het gaat om de inhoud, en vooral over alle fouten en rariteiten.

Want met het track record van onze gemeente op de andere beleidsterreinen die hier al zijn besproken kan het niet anders dan dat er flink wat mankeert aan de uitvoering. En daarom is aandacht van politieke partijen (al is het dan de PvdA ;) ) zeer gewenst.

Mijn vorige post dateert alweer uit april 2006 (schande). De kop: "Armoede door overheid. Bij mijn bezoek aan de Rotterdamse Voedselbank in juli 2005 werd opvallend genoeg (voor mij, een ander zegt misschien "natuurlijk!") als grootste knelpunt de trage afhandeling van uitkeringen genoemd. De Nationale Ombudsman bevestigt het in zijn jaarverslag."

Hoe staat het met "armoede door overheid" in Lansingerland? We gaan het volgen!

Om alvast een voorbeeld te geven van een verhaal dat ik laatst ontving: bijstandsgerechtigden (ook in Lansingerland) krijgen een vakantietoeslag (ja ja, sommigen trekken al de wenkbrauwen op, laten we het even accepteren voor wat het is). Die vakantietoeslag wordt uitgekeerd vlak voor het moment dat de uitkeringsgerechtigde kwijtschelding van belastingen kan indienen. Maar, de vakantietoeslag is vaak genoeg om zoveel "vermogen" te vormen, dat er geen kwijtschelding kan worden aangevraagd, en het vermogen meteen weer verdwijnt. Rare administratieve kronkel. Je maakt mensen blij met een dooie mus, en veroorzaakt administratieve lasten aan overheidskant en burgerkant. Schaf de vakantietoeslag af, f zorg dat ze hem mogen houden. Wie geeft de oplossing voor de bijstandsgerechtigde die mij hierover mailde?

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Vorige artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier