[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

DC 9/11 Time of Crisis

vrijdag 9 september 2011 - Updated*** Twee dagen voor nine eleven zien we weer die vreselijke beelden op televisie. En de schutterende president in de film van Michael Moore. Hoe had Bush zich graag vereeuwigd gezien?

De Oscar-winnende film van Michael Moore stamt uit 2004. In 2003 maakte het Witte Huis samen met Hollywood een soort actie-thriller over de gebeurtenissen, getiteld "DC 9/11 Time of Crisis". Starring George W. Bush. In Nederland een flink aantal malen uitgezonden op The Hallmark Channel via de kabel.

Ik heb ooit een paar clips daaruit gebruikt voor een congres over spindoctoring.

Het begint met de melding dat er vliegtuigen in torens vliegen, terwijl Bush zit voor te lezen uit "Mijn lieve geitje" ("my pet goat"). Hij kijkt even de klas in, staat op, en opent een crisiscentrum in de basisschool. Actie, scherpe beslissingen, een grote held. Ook de andere hoofdfiguren, Cheney, Rummy, en Condi zijn snelle beslissers, en stuk voor stuk helden. Idolaat van de grote leider.

Er wordt zelfs gesuggereerd dat Rumsfeld helpt gewonden weg te dragen op brancards bij het Pentagon. Opmerkelijk genoeg is de hoofdrolspeler acteur Timothy Bottoms, die toch niet echt populair was bij de Bush-clan met de serie "That's my Bush" (2001).

Boze recensies van DC 9/11 Time of Crisis zijn er genoeg. Zie bijvoorbeeld deze of deze. Vanwege de geschiedvervalsing, het kapitaliseren op slachtoffers van een grote ramp, enz. Bekijk clips uit "DC 9/11 Time of Crisis" vooral gelijk met de werkelijke gebeurtenissen, desnoods met clips uit de film van Michael Moore. Zoek de verschillen. Het is bloedserieus allemaal, al zou het een hele goeie grap zijn als het over een ander onderwerp ging.

Toch is dit een mooi monument voor een leider van de Vrije Wereld. Voor het begrijpen van het handelen van de Amerikaanse regering na 9/11 is deze film onmisbaar.

Wie maakt ooit zo'n document over Jan Peter Balkenende?

Een trailer staat hier.

Zoek op de bekende torrent-sites (zoek nr "torrent-sites" als je ze niet kent) om de hele film te downloaden. Helemaal uitkijken is een opgave, maar de beste stukjes zitten in het begin.

Update 11/9: NRC Handelsblad heeft een artikel dat echte 9/11 films bijna op n hand te tellen zijn. Coen van Zwol, een zeer goede redacteur, kent DC 9/11 blijkbaar niet. Dat kan gebeuren, maar is heel jammer voor het totaalplaatje, dus ik heb hem een mail gestuurd. In Van Zwol's artikel over de Apenplaneet-serie in NRC van 17 augustus liet hij zien ook inhoudelijke kennis te hebben van ronduit slechte films, en die kennis te kunnen verbinden met nieuwer materiaal. Wie weet eens een update over de betekenis van DC 9/11?

Categorie: NatioEuro

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier