[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Gemeente publiceert medisch dossier klager

maandag 22 september 2014 - Updated 24/9*** De ene burger is de andere niet. Als u vriendelijk bent voor de gemeente Lansingerland kunt u subsidie krijgen, bouwopdrachten, kortingen. Er zijn dan miljoenen te krijgen. Als u klaagt dan zet de gemeente uw medisch dossier online. Tijd voor een Meldpunt ambtseed Lansingerland.

Stelt u zich eens voor. De gemeente is iets van plan in uw buurt, en u bent het daar niet mee eens. Door omstandigheden bent u n dag te laat met het indienen van een bezwaar. Kan gebeuren, nietwaar? Hoe vaak krijgen wij immers niet een brief dat de gemeente niet tot een antwoord kan komen in zes weken, en dat de termijn met zes weken wordt verlengd? Maar nee, de gemeente wijst het bezwaar onverkort af. U gaat in beroep bij de Raad van State.

Stel nu dat u die dag vertraging in uw bezwaar verklaart met een beroep op een medische aandoening. Wat nu als de gemeente die hele medische verhandeling met brieven van specialisten, van instanties, met uw naam, adres enz. op de openbare website pleurt?

Bij een gemeente die in het ongerede is kan dat natuurlijk gebeuren. Amateurisme, zei de een. Foutje, zei de ander.

Maar nee, onze gemeente is dan misschien in het ongerede, er is een vaste procedure om de namen en bedragen van (onderhands) verschafte opdrachten, contracten, en wat dies meer zij van bevriende contacten zwart te lakken. Of geheim te houden, dat kan ook.

Dat er iets op te merken viel over een aantal leden van het vorige college, dat is nu wel bekend. Die zijn allemaal weg.

De gemeenteraad is ook flink opgeschud na de verkiezingen. En die gaan niet over dit soort pesterijen.

Natuurlijk is het college verantwoordelijk voor dit soort zaken, en natuurlijk heeft een deel van de ambtelijke organisatie in het weekend doorgewerkt om het betreffende document offline te halen. Wat overigens pas vanmorgen lukte. Ik wilde er niet over schrijven vr dat was geregeld, omdat anders alles over de betreffende inwoner gemakkelijk te vinden was, en dat is het doel niet.

En het deed mij deugd dat wethouder Fortuyn zelf vanmiddag de telefoon nam om te zeggen dat het hem veel spijt dat dit is gebeurd, en dat dat ook is overgebracht aan de betreffende inwoner.

Toch knaagt het. We zien wel allemaal nieuwe gezichten, maar de praktijken veranderen niet. In de vorige collegeperiode, bij de vorige burgemeester, werden raadsleden vals onder druk gezet om burgers niet bij te staan. Daar lijkt dit op. We zien dat het met geld smijten nog doorgaat, al wacht ik toch ook de nieuwe begroting 2015 even af voor een definitief oordeel. Eigenlijk is er te weinig veranderd.

Wie is de mol? Dus daarom lanceert PolitiekActief.Net binnenkort het "Meldpunt ambtseed Lansingerland". Zie de site wieismal.nl.

Uitleg staat op die site. Het gaat niet om naming and shaming maar om het zoeken naar patronen van specifiek "malle" gevallen in de ambtelijke organisatie. Er worden geen meldingen openbaar gepubliceerd. We zijn de gemeente Lansingerland niet! Het is niet bedoeld voor tientallen of honderden meldingen, maar om enkele gerichte gevallen onderbouwd te krijgen.

Later meer!

(En als ik zo werd getroffen door de gemeente dan sleepte ik er miljoenen schadevergoeding uit, tot de hoogste rechter!)

***Update 24/9: RTV Lansingerland heeft het opgepikt, en brengt het vrijdag 26 september in de uitzending. Ze schrijven dat het document zaterdagmiddag was verwijderd, maar dat is niet zo. Er was alleen een link weggehaald van de webpagina van de raadsvergadering. Met een spelvaut, er stond toen "ljist van ingekomen stukken". De webpagina met de lijst van ingekomen stukken (een pagina die altijd op dezelfde plaats staat en te vinden is met Google) was zondagavond nog intact, inclusief het gewraakte document. Pas maandagmorgen zag ik dat het was verwijderd.

Allemaal RTV Lansingerland luisteren vrijdag!

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: MAL - Meldpunt ambtseed Lansingerland

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier