[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
HomeOnderwerpenPublicatiesContactRSS

Wie ben ik?Wat wil ik?Publicaties
Website Joost Smits, politiek actief in Lansingerland (ZH)
Home  >  Publicaties  >  Inhoud artikel

Klik hier om te abonneren op de gratis nieuwsbrief

Naar bovenkant scherm

Stem PvdA in 2014

vrijdag 16 december 2011 - ***Dit is een bericht uit 2011*** Wie last heeft van de hogesnelheidslijn in Lansingerland, en nu of in de toekomst gezondheidsklachten ontwikkelt, of verminderd plezier heeft van huis, tuin en balkon, kan in 2014 beter PvdA stemmen. Voor de tweede week op rij heeft de PvdA helder nieuws over de voortgang.

Update 4-3-2014: PvdA Lansingerland schijnt dit artikel graag te linken in hun campagne voor 2014. Wie door dit artikel wordt overtuigd toch PvdA te stemmen, in plaats van een andere partij: gefeliciteerd. Deze partij is voor u de beste keuze. Hierna volgt de rest van het originele artikel van 16 december 2011.
==================

De HSL zal naar verwachting in grote delen van de gemeente gezondheidsproblemen veroorzaken. Dat zei de GGD in een rapport, opgesteld in opdracht van de gemeente Lansingerland. Die was er vervolgens niet blij mee, en vatte het samen als "huidige gezondheidssituatie goed". Met de beperkte dienstregeling was dat niet eens gelogen. De werkelijke samenvatting had moeten zijn: "GGD somber over milieugezondheidskwaliteit bij volledige dienstregeling HSL"

Eerder dit jaar leek het of de PvdA alleen een club doemdenkers was. De PvdA schreef dat het nog wel tot eind 2012 zou duren voor er echt wat aan de onrechtmatige herrie zou gebeuren. En dat terwijl keer op keer de dienstregeling wordt opgeschroefd, en regels die gelden voor het opstellen van dienstregelingen niet worden toegepast.

Vervolgens kwam de reddende engel, zo leek het. VVD Kamerlid Aptroot deed een keiharde belofte: "Voor het eind van het jaar oplossing herrie HSL". Eat your heart out, PvdA!

Maar ja, tussen tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. In zowel regering als parlement is er weemoedigheid, die niemand kan verklaren, en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat. Aldus Elsschot. En slapen, daar kunnen ze wat van in de Tweede Kamer! Omdat de HSL er niet langskomt, natuurlijk.

Onlangs draaide de VVD al bij: "TK lid Charlie Aptroot vraagt om keiharde datum". Maar die stond er toch al? Dat was toch 31 december 2011?

Met nog een week te gaan tot de Kerst mogen we langzamerhand hardop twijfelen aan het woord van de VVD. Op de website staat een oproep om uw kerstwens vóór morgen in te leveren bij de liberale kerstman. Na Willem Elsschot kunnen we nu verwijzen naar L. Frank Baum, de schrijver van De Tovenaar van Oz. Doortje wil, net als de omwonenden van de HSL, alleen maar het huis terug waar ze zo prettig woonde. De vogelverschrikker wil hersenen. De tinnen man wil graag een hart zodat hij weer emoties kan voelen. En de bange leeuw wil graag meer moed.

Het boek van Baum is actueel, omdat het zou verwijzen naar de problemen met het muntsysteem in de VS eind 19e eeuw.

Terug naar de HSL. Van de PvdA hoorden we vorige week al dat er in januari of februari een hoorzitting komt over de brede HSL problematiek. Weliswaar op voorspraak van de VVD. Die hoorzitting is de voorbereiding op een Kamerdebat waarin de financiële problemen, het recente ministeriële besluit om het HSL tracé ook voor Intercity diensten open te stellen en de geluidsproblemen centraal staan.

Deze week toont de PvdA zich van de constructiefste kant. Er komt een Ronde Tafel gesprek om een debat met de minister voor te bereiden. En de Tweede Kamer-fractie van de PvdA bereidt dan weer samen met de PvdA Lansingerland dat gesprek voor.

"Jacques Monasch, onze woordvoerder in de Tweede Kamer over de HSL, en zijn beleidsmedewerker Rik Harmsen willen de geluidsproblemen met de HSL prominent op de agenda zetten van een Ronde Tafel gesprek dat de Tweede Kamer in januari of februari 2012 wil houden over de complete HSL problematiek. Voor dit Ronde Tafel debat worden personen uitgenodigd die de Tweede Kamer kunnen informeren over hun wijze van zien mbt de HSL sores. Het is de bedoeling dat er kort na dit gesprek een Kamer debat volgt met minister Schultz. Onze Tweede Kamerfractie wil graag ons college en een geluidsexpert van DCMR uitnodigen om van onze kant de geluidshinder en wat daar aan moet gebeuren, prominent toe te lichten.
Omdat er vele onderwerpen zijn om over te praten en dus ook veel gegadigden om uit te nodigen, is het van belang dat ook andere Tweede Kamerfracties onze PvdA Kamer fractie steunen bij hun verzoek de geluidsoverlast prominent te agenderen en het Lansingerlandse college en de DCMR hierbij uit te nodigen. Wij zochten dan ook steun bij onze collega’s in de Raad met het verzoek om een lijntje te leggen naar hun Kamerlid in dit dossier. Onze collega’s van CDA, VVD, D66 en Christen Unie pikten deze vraag onmiddellijk op en zorgden voor de steun van de eigen fracties. Onze collega’s van Leefbaar 3B namen contact op met de fracties van de PvdD, PPV, SGP en SP. Gezien de reacties van onze collega’s in de gemeenteraad lijkt deze actie geslaagd. Volgende week woensdag is er een procedure overleg in de Tweede Kamer waarbij definitief zal worden besloten of ons college en de DCMR ook daadwerkelijk zullen worden uitgenodigd. Gezien de brede en coöperatieve voorbereiding van afgelopen week lijkt dit wel te gaan lukken."


Een en ander wil niet zeggen dat opeens de PvdA deugt, en de VVD niet. Beide partijen zitten in de Tweede Kamer, en houden de minister niet aan regelgeving die er is voor het opstellen van dienstregelingen. Maar als je moet kiezen tussen harde schreeuwers die niet leveren, en wat sullige duurlopers die betere papieren hebben om resultaat te halen...

De PvdA schrijft ook in de nieuwsbrief dat nu al gewone intercity-diensten over het HSL spoor gaan rijden, maar ik heb geen aanwijzingen dat dat zo is. Wie weet meer?

Categorie: Lokaal

Klik hier om de link te volgen Meer hierover: Eerder artikel over dit onderwerp

Ik ben geïnteresseerd in uw mening:

Uw naam:

Uw e-mail adres:


        

 
Dossier HSL
 
Politieke Academie | Strategische data-analyses
 
Boeken: Permanente Campagne/Meer mensen naar de stembus
 
PolitiekActief.Net op Twitter

 
Notities - Meest recente items
31 december - Nieuwjaar, klimaat, burgerdividend en Lansingerland
5 maart - Campagnetijd

Lokale politiek - Meest recente items
28 december - Jaaroverzicht 2017

Nationale/Europese politiek - Meest recente items

Epistels - Meest recente items
1 november 2015 - Begroten tussen onkunde en onwil
9 juni 2014 - Over het uitsplitsen van samengestelde gegevens
2 juni 2014 - Over het mechanisme van verandering en stabiliteit bij verkiezingen
25 april 2014 - De onvermoede stabiliteit van de Rotterdamse verkiezingen
28 maart 2014 - Spookstemmen

Archief

Interessante site
[an error occurred while processing this directive]

Powered by Coranto

Deze Web site bestaat sinds juli 2000. Sinds november 2005 onder het domein "PolitiekActief.Net"

Copyrights, enz.: klik hier